Blogs

Zzp’er en niet op social media? Dan laat je deze 6 kansen liggen

Veel zzp’ers zeggen: social media, wat levert dat nu op? Ik heb het al zo druk, moet ik mijn tijd daar ook nog insteken? Vervolgd door nog een hele riedel aan bezwaren zoals: Ik wil niet borstklopperig of verkoperig overkomen. Wie ben ik om met mijn kennis te strooien? Wat als mensen het heel stom vinden wat ik doe? Jammer. Want door niet actief te zijn voor je bedrijf op social media, laat je prachtige kansen op klanten liggen.

Jouw ideale klant aantrekken op social media? Gedraag je als op een kringverjaardag!

Ben je zzp’er en wil je weten hoe je op social media duurzame relaties opbouwt zodat het je klanten oplevert? Het is niet zo moeilijk. De ongeschreven gedragsregels voor de online wereld verschillen namelijk niet van de ‘echte’ wereld.  

Waarom verstoppertje spelen niet zo handig is als je klanten wil

Wat als iedereen het heel stom vindt wat ik zeg of schrijf? Wat als niemand op dat duimpje klikt? Wat als [vul hier jouw eigen favoriete bangmaker in]? Herkenbare stemmetjes, ook voor mij. Maar wil je je daardoor laten leiden? Ik niet in ieder geval. Want ik wil leuke klanten waarmee het lekker samenwerken is. Jij toch ook?

7 eenvoudige manieren om online te shinen, zonder als arrogante kwal over te komen 

Je bent goed in wat je doet, bent daar ook trots op, maar zichtbaar zijn is wel een dingetje. Borstklopperij en ijdeltuiterij past niet bij je. Sterker nog, je bent er allergisch voor. Maar je wil wel zichtbaar zijn. 7 eenvoudige tips hoe je dat kunt doen.

17 vragen waarmee je jouw unieke persoonlijkheid aan je content toevoegt

Om jouw klant te raken en je persoonlijkheid te laten zien, wil je natuurlijk een goed uniek verhaal hebben. Bijvoorbeeld in je blogs of op de ‘over jou’ pagina op je website of in de pitch over de onderneming. Maar hoe haal je nu die dingen naar boven, die jou uniek maken? Ik heb 16 vragen die je jezelf kunt stellen om je daarbij te helpen.

Geen inspiratie voor je socials en blogs? 6 eenvoudige tips

De drempel naar het toetsenbord is in deze tijd van maatregelen en beperkingen net even hoger dan normaal. Ik vind het lastiger dan anders om geïnspireerd te zijn. Waar ik normaal borrel en bruis, is toch een beetje saaier. Maar ik moet natuurlijk wel blijven schrijven.

9 effectieve manieren om medewerkers te laten bloggen

Jouw medewerkers doen fantastisch werk dus jij denkt: als ze dat nu gewoon eens opschrijven en delen, is dat prachtige PR. Je hebt het al een paar keer geopperd, maar er gebeurt niets. Of nauwelijks. En als ze iets delen, is dat niet helemaal in lijn met wat je als organisatie wil laten zien.

Jeukwoorden waar jeugdzorgwerkers meteen mee moeten stoppen

De jeugdzorg is een fijne sector vol gedreven mensen met passie voor hun werk. Helaas wemelt het ook in deze branche van de jeukwoorden.